Podologia infantil

Els nens també pateixen sovint problemes als peus, alguns més evidents i coneguts com les deformitats dels dits, els fongs o les ungles encarnades; i altres que poden passar desapercebuts si no posem especial atenció o visitem a un especialista, com les alteracions de la marxa.

Prevenció

La prevenció de la salut dels peus és especialment important en els nens, ja que és l’etapa de desenvolupament, per la qual cosa detectar qualsevol problema a temps és clau per a un millor pronòstic.

No existeix una edat exacta per a recomanar la primera visita al podòleg, ja que si hi ha qualsevol afecció evident com a dits muntats o problemes en les ungles, etc. cal visitar sempre al podòleg.

Però si, per contra, no ha ocorregut res que ens faci tenir aquesta primera visita, recomanem que als 3 o 4 anys es faci una primera revisió en un podòleg. A aquesta edat és quan s’estableix un patró de la marxa i pot ser avaluat.

També pot ser molt útil visitar un podòleg per a obtenir consells sobre la cura dels peus i l’elecció del calçat més adequat per al teu nen.

Què és la podologia infantil?

Malgrat que la professió i formació de podologia inclou tant a adults com a nens, alguns professionals ja aposten per l’especialització i l’experiència específica en podologia infantil.

En la Clínica del Peu Maresme, comptem amb professionals especialitzats en diferents àrees, entre elles la podologia infantil.

Problemes freqüents del peu infantil

Alguns dels problemes més freqüents en nens són:

  • Peu pla infantil
  • Berrugues
  • Ungla encarnada
  • Fongs als peus
  • Marxa en intraversió, també conegut com a “In-toeing”
  • Deformitats digitals (dits torts)
podología infantil problemas frecuentes
Obrir xat
¡Hola! ¿En qué podemos ayudarte?