Problemes a les ungles dels peus

Igual que la pell, les ungles dels peus també poden revelar malalties que afectin molt més que les ungles i, fins i tot, que el peu, per exemple, les patologies vasculars.

Algunes afeccions en les ungles del peu, com les ungles encarnades, poden arribar a ser molt molestes i doloroses i altres, com les infeccions per fongs o els traumatismes, poden degenerar en gran manera l’estètica del teu peu.

Per als problemes en les ungles dels peus també és important evitar els tractaments casolans o productes farmacèutics sense tenir un diagnòstic realitzat per un professional.

En la majoria d’ocasions, a més de suposar una despesa innecessària, el problema no es resoldrà (o fins i tot empitjorarà).

Els podòlegs estem formats i comptem amb l’experiència específicament enfocada en la salut del peu, tenint en compte totes les seves estructures i relacions amb altres parts del cos. Per aquest motiu, també som els més indicats a atendre els problemes que puguin aparèixer en les ungles dels teus peus.

Problemes freqüents a les ungles dels peus
Fongs a les ungles dels peus

Aquest tipus d’infecció, també denominada onicomicosis, és contagiosa i molt freqüent. Es pot manifestar amb canvis en el color, la forma i el gruix de l’ungla.

És important que un podòleg faci una valoració del grau d’infecció i descarti altres orígens del problema, per a pautar-te el millor tractament per al teu cas.

Tingues en compte que un diagnòstic al principi de la infecció millorarà el pronòstic de la patologia.

Ungla encarnada

Ocorre quan una o diverses cantonades o costats d’una ungla es claven en el teixit tou dels solcs de l’ungla. Això, sovint, produeix inflamació, envermelliment, inflamació i dolor.

Si l’ungla encarnada està excessivament vermella, inflamada, dolorosa, supura o bé si pateixes alguna malaltia que suposi un peu de risc com la diabetis o alguna malaltia cardiovascular, és urgent que acudeixis a un podòleg i no intentis solucionar-lo pel teu compte, ja que seria perillós per a la teva salut.

En cas contrari, malgrat no ser urgent, és molt recomanable que també demanis hora amb el teu podòleg de confiança, perquè avaluï l’origen, tracti l’ungla i t’ofereixi consells o opcions per a prevenir que aparegui de nou.

Pèrdua d'ungla

La caiguda d’una ungla del peu pot ocórrer fàcilment després d’un cop al peu, però també existeixen altres causes com la infecció per fongs. L’ideal en qualsevol cas és visitar a un podòleg que avaluï el teu cas i et doni indicacions sobre com cuidar d’aquesta zona fins que l’ungla creixi de nou.

A més, també disposem de noves tècniques de podologia estètica per a aquests casos, com la reconstrucció unguial, amb les quals és possible crear una ungla sintètica per sobre de l’original durant el seu creixement (fins i tot et podràs fer la pedicura com si es tractés d’una ungla real).

Quan haig d'acudir a un podòleg

Si observes o sents a les ungles dels teus peus algun dels casos esmentats aquí o si experimentes qualsevol altra molèstia, no esperis que empitjori. Posem-hi solució!

Els nostres pacients opinen això de nosaltres
Xavier
Xavier
Pacient verificat
Llegir més
El Trato y profesionalidad han sido excelentes, me han explicado muy bien mi problema y como se puede solucionar con el tratamiento adeudado
Mercedes
Mercedes
Pacient verificat
Llegir més
Estoy muy contenta por las plantillas que me han hecho,,, hemos apenas dos semanitas he notado mucha mejoría en mi pie izquierdo incluso ya no se me micha casi nada y estoy caminando bastante más y sin dolor de píes,,,,muchas gracias Jordi
María José
María José
Pacient verificat
Llegir més
Muy profesional, rápido y la consulta muy bien ubicada y moderna. Puntualidad y muy amables.Empatía con el paciente
Quima
Quima
Pacient verificat
Llegir més
Estoy muy satisfecha, es eficiente y eficaz .Rápido y serioLa secretaria correcta, y clínica impecableMoltes gràcies Jordi
RLl
RLl
Pacient verificat
Llegir més
Son atentísimos y muy agradables.Trato exquisito con los niños.Han explicado en todo momento de qué iba el tratamiento y lo que debíamos hacer después.
Joan Abellaneda
Joan Abellaneda
Pacient verificat
Llegir més
El tracte és molt amable i proper. La visita ha anat molt bé, amb explicacions i recomanacions. Tot molt correcte.
Elisenda
Elisenda
Pacient verificat
Llegir més
Era la nostra primera visita Un tracte molt bo. I en quan al tractament han estat molt eficaços. Els recomanarem.
Rosa
Rosa
Pacient verificat
Llegir més
Atención, profesionalidad inmejorable.Mi familia tiene visitas periódicas y todos muy contentos con los resultados
Obrir xat
¡Hola! ¿En qué podemos ayudarte?