Problemes a la pell dels peus

Els problemes a la pell dels peus són especialment molestos: poden fer mal, crear incomoditat, impedir caminar correctament, afectar l’aparença dels peus i/o provocar diverses d’aquestes conseqüències alhora.

A més de ser molestes, aquestes afeccions poden ser delicades, ja que, malgrat aparèixer en la superfície dels peus, poden ser provocades per altres problemes que no són pròpiament de la pell i ocultar patologies de més gravetat.

Per aquest motiu, sempre recomanem als nostres pacients que evitin provar tractaments casolans o productes farmacèutics sense tenir un diagnòstic realitzat per un professional.

En la majoria d’ocasions, a més de suposar una despesa innecessària, el problema no es resoldrà (o fins i tot empitjorarà).

Els podòlegs som els únics professionals sanitaris especialitzats exclusivament a prevenir, diagnosticar i tractar totes les afeccions dels peus. És per això que també som els més indicats a atendre els problemes que puguin aparèixer en la pell dels teus peus.

Problemes freqüents a la pell dels peus
Sequedat i esquerdes als peus

Els peus o talons secs i esquerdats poden ser resultat tant d’una insuficient hidratació com d’altres problemes de salut, per exemple, malalties vasculars.

És molt recomanable mantenir una hidratació diària dels peus i davant qualsevol sequedat inesperada o persistent, recomanem visitar a un podòleg al més aviat possible, per a valorar possibles malalties que puguin ser l’origen d’aquesta molèstia.

Durícies i callositats als peus

Les durícies i callositats són àrees de pell engrossida que apareixen per a protegir aquesta zona d’una fricció repetida o bé un excés de pressió.

Aquest problema pot aparèixer per diferents motius: ús de calçat inadequat, malformacions dels peus, etc.

Per això, aquests no han d’intentar-se eliminar mitjançant llimes, fulles o fàrmacs sense recepta. A més de ser perilloses per a la teva salut, aquestes solucions només estarien intentant eliminar la callositat, però no la seva causa, per la qual cosa aquesta empitjorarà o reapareixerà.

L’única manera amb la qual aconseguiràs posar solució a totes dues coses, la callositat i la seva causa, d’una manera segura i definitiva és visitant a un podòleg que diagnostiqui la teva situació i t’ofereixi el tractament adequat segons el teu cas.

Fongs als peus

El peu d’atleta o la tinya són algunes de les infeccions per fongs més freqüents als peus. Segons el tipus de fong, es presenten provocant diferents símptomes, com a descamació, picor, olor, lesions a la pell, etc.

Aquestes afeccions acostumen a estar relacionades amb els hàbits esportius, el calçat tancat, sudoració excessiva, etc. i poden anar reapareixent, si no s’identifica bé la causa ni es fa una bona prevenció.

Berruga plantar

Les berrugues als peus són lesions provocades per una infecció causada pel virus del papil·loma humà (VPH). Poden presentar-se una o diverses lesions, en diferents mides i amb presència d’uns “punts negres” o no, segons cada persona i el temps d’evolució d’aquesta infecció.

Les berrugues són contagioses i han de tractar-se com més aviat millor per a evitar el seu progrés i propagació a altres persones o altres zones sanes de la pell dels teus peus.

Problemes vasculars

Algunes afeccions com la malaltia vascular perifèrica o el peu diabètic provoquen problemes a la pell i les ungles dels peus, que a més poden resultar bastant seriosos si no es controlen.

La sensació de formigueig o enrampades, el dolor, els peus freds, la sequedat excessiva de la pell, la pèrdua de pèl a les cames i peus, les ungles engrossides, les ferides que no es curen, etc. són alguns dels símptomes més freqüents en aquesta mena de malalties.

Davant l’aparició de qualsevol d’ells, és important consultar tant a un metge vascular que diagnostiqui la malaltia principal, com a un podòleg que avaluï el cas i t’ofereixi un seguiment personalitzat per als símptomes o lesions que ja han aparegut en la zona dels peus.

Quists i tumors als peus

Als peus poden aparèixer taques i “bonys” que normalment són afeccions benignes, però que sempre s’han de consultar amb un especialista per a descartar altres patologies com a tumors malignes o melanoma (càncer de la pell).

Igual que en la resta del cos, és molt important que revisis els teus peus regularment, a la recerca de noves taques o bonys que puguin aparèixer. No oblidis mirar entre els dits dels peus!

Quan haig de consultar a un podòleg

Si observes o sents a la pell dels teus peus qualsevol dels símptomes esmentats en aquesta llista o si notes qualsevol altra molèstia, no esperis que empitjori el problema. Posem-hi solució!

Els nostres pacients opinen això de nosaltres
Xavier
Xavier
Pacient verificat
Llegir més
El Trato y profesionalidad han sido excelentes, me han explicado muy bien mi problema y como se puede solucionar con el tratamiento adeudado
Mercedes
Mercedes
Pacient verificat
Llegir més
Estoy muy contenta por las plantillas que me han hecho,,, hemos apenas dos semanitas he notado mucha mejoría en mi pie izquierdo incluso ya no se me micha casi nada y estoy caminando bastante más y sin dolor de píes,,,,muchas gracias Jordi
María José
María José
Pacient verificat
Llegir més
Muy profesional, rápido y la consulta muy bien ubicada y moderna. Puntualidad y muy amables.Empatía con el paciente
Quima
Quima
Pacient verificat
Llegir més
Estoy muy satisfecha, es eficiente y eficaz .Rápido y serioLa secretaria correcta, y clínica impecableMoltes gràcies Jordi
RLl
RLl
Pacient verificat
Llegir més
Son atentísimos y muy agradables.Trato exquisito con los niños.Han explicado en todo momento de qué iba el tratamiento y lo que debíamos hacer después.
Joan Abellaneda
Joan Abellaneda
Pacient verificat
Llegir més
El tracte és molt amable i proper. La visita ha anat molt bé, amb explicacions i recomanacions. Tot molt correcte.
Elisenda
Elisenda
Pacient verificat
Llegir més
Era la nostra primera visita Un tracte molt bo. I en quan al tractament han estat molt eficaços. Els recomanarem.
Rosa
Rosa
Pacient verificat
Llegir més
Atención, profesionalidad inmejorable.Mi familia tiene visitas periódicas y todos muy contentos con los resultados
Obrir xat
¡Hola! ¿En qué podemos ayudarte?